Ye Olde Oslo Middelalderfestival!

Da var Middelalderfestivalen i Oslo vel overstått. To dager med regn, sol, regn, sol, regn sol, og ugudelige mengder morro sammen med utrolig hyggelige mennesker ^^.

  Jeg starter min ferd fra sørlandet på torsdags kveld. Konsentrasjonen var ikke helt på topp etter 12,5 timer med jobb, så kom plutselig på et par timer før toget gikk at jeg hadde glemt å pakke. Da begynner noe Charlie Chaplin musikk å spille i bakgrunnen, og skjorte, ringbrynje, obligatorisk elektronikk og *diverse* blir kastet ned i sekken. Fikk og drasset med meg verdens søteste, men mest upraktiske kosedyr i en egen bag, ikke at dette gjorde noe, for jeg regnet jo med at denne bagen skulle fylles med loot fra festivalen på veien hjem igjen. To timer senere sitter jeg på toget. Med synkronisert spotify på mobilen gjør jeg meg klar til å..... NEI! Jeg har glemt headset!!! Aaaaargh *dø litt på seg*.

 Heldigvis fikk jeg sove... og jeg våkner opp til en ny dag ved Oslo S. Huzza!

Denne dagen før festivalen husker jeg ikke noe av. Jeg husker at jeg kom hjem til leiligheten i Oslo. Lise drar til Radiumshospitalet for å jobbe. Jeg skal være produktiv. Hodet mitt dunker borti squishable-reven Eddrik, og vips så har jeg sovnet. Våkner opp lettere forvirret noen timer senere når Lise kommer hjem. Vi fikk hvertfall varmet opp med kjøttpai og sitronkaker basert på middelalderoppskrifter, og fikk sett The Station Agent, med Peter Dinklage.

 

 Plutselig var lørdagen der! Da er det viktig å stå opp så groteskt tidlig at man surrer rundt som en zombie de første timene i den bittelille stua. Timeplanen var omtrent slik:

08:00- Lise og Jan Tore spiser.

09:00 - Lise steller seg, Jan Tore ligger på sofaen.

09:30- Lise kler seg, Jan Tore ligger på sofaen og filosoferer over hvor sokken hans ligger.

10:00- Lise sminker seg, Jan Tore sovnet et øyeblikk og vet for øyeblikket ikke helt hvor han er.

10:30- Lise fikser de siste detaljene, Jan Tore ligger lettere henslengt, og kom nettopp på at han hadde tenkt å kjøpe noe griseblod å leke seg med... Not today.

11:00- Lise vil gå, Jan Tore står opp, finner en sokk, finner buksa, tar på seg skjorten, finner ringbrynjen, pengebok, mobil, gps og på med skoene!

 Vi ankommer festivalen omtrent klokken 12-ish, og etter 1 minutt og 34 sekunder på området så ser jeg et kjent ansikt. "Hei Peter!" xD (av en eller annen grunn så er det visst forvirrende å møte meg i virkeligheten, for da er jeg ikke forfulgt av slike mystiske skygger som legger seg over ansiktet mitt på episk vis). Nå var eventyret i gang :D. Etter å ha hilst på Peter og Renate, så dilter vi pent og pyntelig, og etter å ha blitt forrådt av værgudene, så får vi fort vår første quest. Kappe! Vi trenger kapper! Kappekjøp gikk smertefritt for min del, men Renate og Peter fikk litt ekstrautfordringer på sin quest, som involverte litt pengelogistikk, en minibank, og litt venting, men det ordnet seg jo på sikt. Quest Completet! You added "Cloak" to your inventory!


 Lise var så lur at hun hadde kappe fra før. Flinke kjæresten min!

  Etter å ha utforsket området litt ble jeg sulten. Da var det mat og øl som var tingen. Gjett hvem som var flinkest i verden, og satt set under det største hullet de hadde i matteltet når det pøsregnet ute (spoiler: Det var meg). Heldigvis var jeg nærmest usårbar i min skyggegrå kappe, og mat og øl kunne fortæres på behagelig vis! Her dukker flere folk opp, og jeg tror til og med at Kama kjente meg igjen når jeg hilste (også så har hun en magisk hvit kjole som ikke kan bli skitten tydeligvis. Spooky!).

 Så finner jeg og Lise utav at vi vil kikke litt på de forskjellige hendelsene på festivalen, og vi får kikke på oppkledning av soldater av forskjellig rang, og suger til oss litt fakta her. Vi får deltatt på interaktiv historiefortelling og sett våpen/rustningtest på armert gris. Vi møter også Eva, Martin, og lille pjokken her. Det var riktig så hyggelig :).


Vi fikk skremt noen gjøglere også.


Stakkars grisen, han klarte seg fint med rustning. Uten.... ikke så bra.Etter vår lille ekspedisjon fikk vi vite at Marita hadde ankommet festivalen. Jeg tar opp telefonen, og ringer henne, og klarer sånn halvveis å avtale et møtested. Rundt meg gisper folk, de er helt bleke, som om de har sett et spøkelse. Jeg skjønner fort at denne reaksjonen skyltes at jeg klarte å få kontakt med frøken Marita via telefon *epic pose*. Plutselig var Marita der, og etter alle disse årene fikk vi endelig hilst på hverandre :D. Derpicorn on Sabelpus var storfornøyd med sin nye eier, og alle var lykkelige. (helt til jeg gjorde en nesten-fatal feil og hadde stilt meg mellom Marita, og en flokk fangirls. Jeg overlevde, uten alvorlige fysiske skader). Kristin dukket og opp her, men skal innrømme at min erindring av dagen begynner å bli blurry omtrent her. Vi hopper over til bilder!I arenaen så klargjør slåsskjempene seg, og skal vise oss forskjellige kampteknikker


Sverd og buckler


Sverd og skjold
Akrobatisk dolkekampFotsoldater versus bueskytterene (jepp, fotsoldatene ble eid)


Krigerene tøffer seg i solsteken.

Vups, der hadde jeg plutselig kjøpt sverd. Detaljene i sverdet og sliren var helt fantastiske, jeg bare måtte ha! Lise må jo få lov til å leke litt med det (i trygge omgivelser).

 

Det er en ting som bekymrer meg. Tydeligvis så har jeg en dobbeltgjenger som herjer rundt i Norges land. Først så tiltrekker jeg meg Varys sin oppmerksomhet under den interaktive historien på festivalen, "Neimen, hei! Kristian, er det deg?" Eeeerm, feil person. Senere på dagen så kommenterer noen "Hei! Ser du har blitt ferdig med ringbrynjen din!" Jeg må svare at det ikke er meg som har laget brynjen, selv om jeg har lyst til å prøve. Da finner de tydeligvis utav at de har tatt feil person :p. Dag nummer to så hilser en dame i en av bodene og kommenterer "jasså, jeg ser du fant ringer til tingbrynjen din" xD. Aaaargh! Jeg er hvertfall glad min dobbeltgjenger løper rundt og lager ringbrynje istedet for å sverte utseende mitt med andre aktiviteter av suspekt natur :p.

 

Akkurat nå innser jeg at jeg må få ræva i gir skal jeg klare å skrive ferdig bloggen innen leggetid! Sorry, hurtigspoling og bildemodus!
Lise og Marita poser litt ^^. Lise har fått kjøpt seg bue :D. Nå må vi bare snike oss ut i Nordmarka og øve litt ^^.Så flinke de er!


Renate og Kama (se, kjolen fremdeles hvit!)Lise, Krisjanis, Marita og Kama. Alle er så flinke foran kamera!

Lise får lov til å kose seg mellom menn i uniform.Her gjør de seg klar til duellering på hesterygg. Kjempegøy! :D

Resten av rytterene.

Jeg hadde blitt litt smånervøs av å få dem løpende mot meg :p

 Fikk dette bildet av Lise og meg fra fotografen Philipp Berndt :-). Greit siden jeg 95% av tiden befant meg på andre siden av kameraet :P.


 

 

Måtte ha et bilde av Peter og. Han klarte å lure seg unna mesteparten av festivalen, med til slutt måtte han gi tapt for min kløkt og sjarme (med litt hjelp fra Kama)Enda et bilde av sveeeerdet mitt!

 


Til slutt, gruppebilde! Tusen takk til Peter, Renate, Marita, Frøydis, Eva, Martin, Kristin, Camilla, Kama og Sunniva, som bidro til å gjøre dette til en fantastisk festival. Det var utrolig gøy å bli bedre kjent med dere alle sammen, og både jeg og Lise gleder oss til neste gang ^^.

 Kjente nesten at jeg ble litt deprimert av å komme tilbake til hverdagslivet, etter å ha vært omringet av awesome mennesker en hel helg... Men snart har jeg fri fra jobb, så blir nok bedre når jeg får lekt litt med sverd ute i skogen! :)

 

- Lugburz

39 kommentarer

Hylja

20.06.2012 kl.05:06

Åååh! Der skulle jeg ha vært! *surmule et øyeblikk og se ut på de røde fjellene* Korsettet til Lise var fint! Ser ut som det er bestillt fra den samme nettbutikken jeg skal raide når jeg kommer hjem. Og sverdet ditt var awesome... og den timeplanen fra 8-11 høres ut som regimet her hjemme også. Åh, ser ut som at dere har hatt det helt herlig! *bable* Kanskje det er dit jeg må legge noen dager av ferien neste år...?

Heresetai

20.06.2012 kl.08:16

Åååå dystritt. *drool* Det er så sexy det! Ingenting er som mannfolk som moser hverandre med lanser. Jeg var ikke på festivalen fordi jeg var for opptatt av å løpe hodeløs rundt i et regnfylt Oslo sentrum på jakt etter talglys og gamle Ludo-spill til laiven min. Haha. Not very epic, allbeit necessary :P Det er bra dere oppdaget kappetrikset forresten. Har du en skikkelig ullkappe, så blir du aldri våt, i tillegg til at du holder deg varm. Kalde, klamme regnfrakker kan gå å legge seg!

Lugburz

20.06.2012 kl.08:24

heresetai: Ay, ikke veldig episk, men når folket krever Ludo, så må man trå til xD. Jeg gleder meg allerede til å teste ut kappen i noen kalde høststormer, og på vinterstid. Jeg følte meg rimelig uovervinnelig med den på ;).

Lugburz

20.06.2012 kl.08:29

Hylja: Ja det var superutroligkjempegøy ^^, så der må du ta turen! Var morsomt når vi fant utav at det faktisk var Marita som hadde designet det korsettet Lise brukte xD (men jeg kan ikke huske hvor det var kjøpt fra). Jeg gleder meg til neste år!

Skade Vikinghulder

20.06.2012 kl.08:38

Wiiiiheeew!! Haha....fangirlsambush! x) Fantastisk festivalhelg altså :D Fullstendig awesome å få møte dere og alle de andre vidunderlige menneskene <3 Jeg begynner så smått å komme meg fra medieval-nedturen selv, samt generell fatigue... *yawn* Gah, det er et helt ÅR til neste gang.... Men det er heldigvis noen vikingmarkeder i mellom... Hils Lise og kos deg (?) på jobb!

Lugburz

20.06.2012 kl.08:56

Skade Vikinghulder: Ja det begynner å hjelpe litt nå, såvidt xP. Fatiguen er fremdeles laber, men en natt med skikkelig søvn en gang i fremtiden kommer nok til å ordne det, i mellomtiden så får jeg holde kroppen gående på annet vis (gjett hvem som fant en pose brente mandler i sekken, og en stooor redbull, mwhahaha)! Håper det blir mulig å ta turen innom noen vikingmarkeder snart ja :D.

(herregud, nå momser jeg brente mandler, finner utav at jeg har spist nok, kastet posen langt vekk, og plutselig sitter jeg med den i fanget, spiser litt, kaster den bort for å ikke spise mer, så sitter jeg plutselig med posen i fanget igjen osv osv osv. Jeg har viljestyrke som et hamster med munchies når det kommer til brente mandler)

Skade Vikinghulder

20.06.2012 kl.09:07

Jeg går også rundt og håper på en god, lang natts søvn, asap.. Men så har jeg en liten knott som vekker meg ca 4 hver natt :S (Ask altså hehe).. Hahah, jeg har akkurat den samme (manglende) viljestyrken når det kommer til brente mandler, de er jo helt farlig gode ^^ Har en liten slump igjen selv ... *angriper posen med fråde og blanke øyne*

Lugburz

20.06.2012 kl.10:24

Skade Vikinghulder: Haha, han virket som en skikkelig rampeknott xD. Du kan trøste deg med at jeg står opp ca samtidig når jeg skal på jobb :p. (bortsett fra i dag, da jobber jeg fra 10:00 til 22:00)

*gurgle* aaaaalt foooor myyye breeente maaandler *momse litt til allikevel*

°Vinterperle°

20.06.2012 kl.10:25

Hahaha, awesome beskrivelser! Jeg sitter og ler^^ Og jaa, jeg kjente deg igjen med en gang og angrep deg med en klem :3 *derp* Moaha!

Så mange fine bilder, og tingene dere kjøpte var virkelig flotte *ønske seg og skriver bue og sverd på handlelisten til neste marked* ....*og ullkappe* - kanskje jeg skal lage det selv også? :p

Lugburz

20.06.2012 kl.10:33

°Vinterperle°: Ja det var så mye gøy som skjedde xD. Synd at jeg ikke fikk tid til å skrive bloggen før noen dager senere, begynner å bli vrient å huske rekkefølgen på alt. Ble hvertfall hektisk nok når jeg kom hjem til sørlandet igjen, måtte råkjøre litt for å rekke jobb, men jeg rakk det akkurat! xP
Jaaa, jeg gleder meg virkelig til å prøve den ullkappen i litt mer ekstremvær! Den var utrolig digg å gå med, det hadde vært kult å lage en selv :D. Hmmm, jeg har fremdeles ikke funnet på navn til sverdet *tenke så det knaker*. Elg-banen? Moose Slayer? Hmmmm, njaaa, må nok tenke litt til xD
You added "cloak" to your inventory, ahhh, minner meg om Dark Age of Camelot, tihihi ^^

Og fytti for noen vakre damer du menger deg med da! For ikke å snakke om antrekkene, de var veldig gjennomført. Elaksa sverdet og...ja, ALT. Jeg vil også på festival!

Vero

20.06.2012 kl.11:51

morsomt innlegg, heldig å møte så mange kule mennesker på en spænnans plass :D

hahah må le litt av bildet av fyren på hest over der du skriver"Her gjør de seg klar til duellering på hesterygg. Kjempegøy! :D" Ser ut som en miniatyrmann på fanget hans pga han som er bak ^^ Gøy vinkel på bildet.

Lugburz

20.06.2012 kl.11:52

A little bit of all that's swe: Fiiiine kappen ^^. Gleder meg til å ta turen opp i skogen og leke med kappe, sverd, ringbrynje og lær. Man blir praktisk talt immun mot vær og vind når man har ullkappe.
Ja jeg klager ikke på selskapet akkurat ;). Jeg ble skikkelig inspirert til å legge masse arbeid i eget antrekk, det tror jeg dama og ble, selv om jeg syntes det var fint det hun klarte å skrape sammen på en dag ^^.
Ja fytti, det var jo flott det hun hadde på seg også :) Er du med på det siste bildet forresten? Lurte på o du er han i gråt, eller tar du bildet kanskje? :P
*han i gråtT

Branna Laurelin

20.06.2012 kl.13:00

Fantastisk artig innlegg :p Kjempefine bilder :) Det var virkelig et par fantastiske dager, ja. Så hyggelig å møte deg og Lise! Dere er kjempekoselige mennesker, begge to ^_^

Lugburz

20.06.2012 kl.13:16

Pyrodam: Ja det var kjempegøy ^^. Lol! Nå la jeg merke til det på bildet xD, søt liten miniatyr-ridder. ^^

Lugburz

20.06.2012 kl.13:18

A little bit of all that's swe: Er meg i ringbrynje ^^. Peter var så snill og tok bildet. Som jeg kommenterte på facebook, det var andre bilder der jeg så mer fotogen ut, men dette var det eneste bildet hvor hele hønseflokken klarte å se i samme retning xD

Lugburz

20.06.2012 kl.13:18

Branna: I like måte ^^. Får håpe det ikke blir så lenge til neste gang :D

Catrine aka Cakki

20.06.2012 kl.14:16

dere er maks heldige da vet jeg, der hadde det vært awesome og vært ;) utrolig flotte bilder og det var nok utrolig bra å være der :D

Lugburz

20.06.2012 kl.14:18

Catrine aka Cakki:Takk :). Ja de burde utvide middelalderfestivalen til en middelalderby man kunne flytte inn i! Det var kjempehyggelig der!

Catrine aka Cakki

20.06.2012 kl.15:23

Det syns jeg, der hadde jeg lett flytta inn :D så bra :D flotte mennesker i flotte klær <3 fine sverdet forresten ;) du og kjæresten din passer hverandre ^^

Vero

20.06.2012 kl.17:57

Fine ridderen :D Likte den grønne kjolen til Lise! men egentlig så likte jeg alles klær. *drømme om å skaffe sine egne middelalderklær*

Frostylva

20.06.2012 kl.19:18

Who-hoo! Beste helgen på leeenge!!! Og så mange hyggelige, nye mennesker. Og så mange tøffe vikinger, riddere og rogues (= alle gode ting er tre!) som banket løs på hverandre. ;D

Og jeg er glad i buen min. <3

Jeg brukte IKKE så lang tid på badet!!!

Ps: lukkemuskelens herre! XD

Pps: snart blir det innlegg fra meg også! :D

Frostylva

20.06.2012 kl.19:24

Forresten... De to uniformerte herrene var Lannister men-at-arms! Så masse!

Lugburz

20.06.2012 kl.19:29

Frostylva: Jaaaaa, fiiiiine festivalen ^^.
Haha! Jeg hadde glemt lukkemuskelen! Snakker om solen! xD.

Angående tidsforbruket på badet... Vil du ha litt vin kjære? :p
Stilig da, første gang jeg ser "hele deg" :P da var jo ikke tegningen min av deg så aller verst heller syne jeg, hehe.

Aleksander

22.06.2012 kl.00:17

Er ridder Eigil på bildet?

Lugburz

22.06.2012 kl.00:41

Aleksander: Eigil er han i blått i midten av bildet "resten av ridderen"

Lugburz

22.06.2012 kl.00:43

A little bit of all that's swe: Der fikk jeg lagt inn enda flere bilder, og et bilde en annen fotograf tok av meg og dama. Jeg er jo som regel bak kameraet, ikke forann ;p. Men du traff veldig bra på tegningen ^^.
Hehe, se der ja :D

gengangeren

25.06.2012 kl.02:45

Fantastisk bilde av deg og kjæresten, dere ser himla bra ut!

Jeg blir sjukt gira på Oslo Middelalderfestival når jeg leser alle innleggene folk skriver om det. Eller.. Du og kama og to-tre til har skrevet om det. Anyway. Har såvidt vært innom et par markeder som er relativt små, og det bare i trøndelag, får se om ikke jeg også vil befinne meg der til neste år!

Lugburz

25.06.2012 kl.10:28

gengangeren: Tusen takk :D. Ja Middelalderfestivalen var utrolig gøy. Dette er jo første gang jeg har fått drasset ræva mi ut på noe slikt, og det var helt fantastisk. Håper jeg og får tid til å besøke noen marknader i nær fremtiden, og samtidig mekke litt på bekledningen. Fikk virkelig mersmak på dette nå ^^.

gengangeren

25.06.2012 kl.10:40

Lett å få mersmak på, kjenner mange som jeg har dratt med på deres første vikingmarked/middelaldermarked som har tatt det med seg langt videre i livet! Og jeg må bare påpeke sverdet ditt, det ser helt fantastisk ut. Jeg må gjøre en storinvestering i et litt fint et om noen år jeg også, da treningssverd, som jeg allerede er i besittelse av, fort blir litt kjedelige å gjøre stas på *fnis.*

Lugburz

25.06.2012 kl.11:02

gengangeren: Ja :). Det har jo vært planen å dra på slikt kjempelenge, men jeg har jobbet så perverst mye det siste (de siste årene :p), og tar en ingeniørutdanning på fritiden (bruker 8 uker i året i Trondheim), så det har rett og slett ikke vært tid. Men så klarte jeg å ordne meg den helgen. byttet vekk fredagsskiftet, jobbet 12,5 timer på torsdagen, tok nattoget, var fremme i Oslo 07:00, og brukte fredagen på å restituere meg, tok deretter nattoget hjem på søndagen klokken 23:00, var på snartemo 05:00, var i Lyngdal, 05:30, var ute på jobb på Spangereid klokken 06:00, var ferdig på jobb 20:00 xP. Men det var absolutt verdt det!!!

Jeg har forelsket meg helt i det sverdet! Holder på å kjøpe inn lærfett og sverdolje slik at jeg kan gi den det vedlikeholdet den fortjener ^^. Må få kjøpt meg et treningssverd også xP.

gengangeren

25.06.2012 kl.16:49

OHOI massivt stress og arbeid for å få et par knappe dager på festival! Men som du sier så tror jeg virkelig på at det var verdt det! Og jeg må virkelig si det igjen, du ser så himla viking ut med den ringbrynja di! Er den tung-hjemmesmidde ringer eller litt lettere alminium? jeg funker ikke med ringbrynje, superspinkel og svak, småkleint hver gang jeg prøver en xD

Lugburz

25.06.2012 kl.17:05

gengangeren: Takk ^^, det er en aluminium-chainmail som jeg fikk kjøpt på Thinkgeek xP. Men jeg har veeeeldig lyst å prøve å lage en skikkelig chainmail i stål. Jeg har jo også stoooore planer å lære meg å arbeide med lær :). Må bare få tid til å finne noen forum, og bøker hvor jeg kan lære det grunnleggende.
Jeg føler den beste planen når man allerede er nedlesset i arbeid, skole og hobbier, er å skaffe seg enda flere hobbier!

(men selv om det ringbrynjen er i aluminium, så merker man det etter noen dager på festival xP)

gengangeren

25.06.2012 kl.17:43

Du har jo virkelig snart ikke tid til noe som helst, ser det jo ut til! Hihi, det hadde vært litt av en dåd å lage sin egen ringbrynje, virkelig, det må jeg si, men du store min så mye arbeid! Jeg kunne også virkelig tenke meg å lære å jobbe med lær. Leste litt på nett her en dag om en dame som bare plutselig hadde snublet over et minivikingmarked hvor hun der igjen hadde snublet over et middelalderskokurs, så noen har det jo i seg for å finne ting!

Og forstår det blir tungt med ringbrynje. Jeg tåler noen knappe timer med en som er pittilitt for stor for meg når jeg noen ganger skal demonstrere fekting med fullt antrekk, og jeg ramler jo nesten sammen til slutt!

Lugburz

25.06.2012 kl.23:27

gengangeren: Nei egentlig ikke, hehe. Men hva skal man bruke tiden til, hvis man ikke bruker den på jobb, kjæreste, eller hobby ;). Overflødig tid er jo bare bortkastet. (da regner jeg slappe av i sofaen med Skyrim-soundtracket i bakgrunnen som hobby xP). Oooo, det hadde vært genialt å snuble over slikt kurs et sted. Jeg tror jeg har potensiale til å snuble over noe slikt!
Hahaha, ja jeg har jo gått på fjelltur med ringbrynje, tung sekk og slegge (vi skulle banke elg i nærkamp! Men vi fant ikke noen elg... Flaks for den), og da holdt beina på å kollapse på slutten xD.

Skriv en ny kommentar

Lugburz

Lugburz

28, Lyngdal

En person fra sørlandet som er delt mellom sine to lidenskaper, rå primitiv natur, og sitt høyteknologiske fort hjemme. Heldigvis har man tidsfordriv som kombinerer det beste fra begge verdener, slik som geocaching og fotografering!

Kategorier

Arkiv

hits