Sommer, Sol og Satan! (joda, vi snakker om bandet Ghost!)

 
Da valgte man å ta seg et lite avbrekk mellom is-lagingen, og eksamenslesingen, og skrive et lite blogginnlegget om musikken som har dundret fra iPaden min de siste dagene (i den forstand noe som helst kan "dundre" fra høytaleren det vakre eplebrettet mitt).

Ghost er et svensk band... og... vel... det hadde hjulpet hvis dere hadde hørt en sang av dem først

 

Ghost er et satanistisk heavy-rock band med tydelige influenser fra det glade 60-70-ish tallet. Jeg hørte om dem første gang for... to år siden, tror jeg, og ble øyeblikkelig trollbundet. Ghost er virkelig noe som må oppleves. Tekstene og budskapet til bandet er mørkt, faktisk kølsvart. Men det er så utrolig fantastisk når de pakker dette budskapet i et musikkbilde man glatt kunne funnet på en Beatles-plate. Er godt å vite at det finnes band som gjør det sataniske budskapet litt lettere å svelge for de guttene og jentene der ute i verden som synes black metal blir for spesielt. Det at ingen helt vet hvem disse medlemmene i bandet faktisk er, bidrar til å skape et ytterligere lag av mystikk over det hele. I likez!

Noen som vil spørre hva min favortittsang av Ghost er? Svaret er enkelt, ALLE SANGER AV GHOST ER LUGBURZ SIN FAVORITTSANG AV GHOST!

 The Ritual føler jeg oppsummerer det meste jeg elsker med dette bandet, men Elizabeth, Stand By Him, Satan Prayer, Body And Blood, Year Zero, Monstrance Clock, er alle kongesanger! Alt er bra! Jeg har en spilleliste med begge albumene, og som regel lar jeg den listen bare gå uforstyrret på repeat. Nesten uforstyrret... Jeg har en tendens til å spille Monstrance Clock og Year Zero er par ekstra ganger.

Ghost har jo også laget et par musikkvideoer! I motsetning til apocalypticporcelain, så liker jeg alle videoer unsensurert ;).

 

Ghost: Year Zero (NSFW). from Nostromo on Vimeo.

 

Så her sitter jeg, med Ghost på øret, og drømmer meg vekk. The Monstrance Clock starter, og sinnet mitt drifter avgårde til et bedre sted, et sted uten kjas, mas og stress. Alle er lykkelige, folk spiller ball i solsteken, jeg sitter i en strandstol, spiser is. Ungene leker, en sval blind kjøler oss ned. Latter, og lukten av grillmat fyller luften, dette er paradis! Vi ofrer et par mennesker for å hedre Lucifer, alle smiler :D.

Come together, together as a one
Come together for Lucifer's son
Come together, together as a one
Come together for Lucifer's son
Come together, together as a one
Come together for Lucifer's son
Come together, together as a one
Come together for Lucifer's son
Come together, together as a one
Come together for Lucifer's son
Come together, together as a one
Come together for Lucifer's son
Come together, together as a one
Come together for Lucifer's son
Come together, together as a one
Come together for Lucifer's son

 

 

-Lugburz

Stikkord:

13 kommentarer

Cutthroat Bill

04.05.2013 kl.19:18

Year Zero og Monstrance Clock er sjukt kule! Per Aspera Ad Inferi er også spesielt bra. Og Secular Haze.

steinihavet

04.05.2013 kl.19:38

Takk før informasjon, helt klart bedre å lese om en alle de fantastiske familiene med alle de fantastiske barna og alle de fantastiske rosa klærne. Og du e ikke aleina om å like videoa usensurert!

Helene Agejeva Jensen

04.05.2013 kl.20:58

Digger Year Zero!

Lugburz

04.05.2013 kl.21:01

Helene Agejeva Jensen: Ja, det er en mektig sang!

Lugburz

04.05.2013 kl.21:05

steinihavet: Ja jeg mener at musikkvideoer er kunst, og burde kunne vises i offentlige fora uten å frykte represalier. Selvfølgelig, det finnes en grense, langt der borte et sted, men denne videoen er fiiint innenfor hva jeg mener er ok. Videoen langt mindre avslørende en Nicki Minaj sine videoer, men det er kanskje hengepuppene som var det støtende i Ghost sin video ;p). Irriterer meg litt at youtube fjernet orginalvideoen.

Lugburz

04.05.2013 kl.21:05

Cutthroat Bill: Jepp! :D

Vero

05.05.2013 kl.00:35

ooh, me like. Trenger noe nytt å høre på og er for lat til å finne musikk selv om dagene. Jeg har heller ikke noe i mot usensurert så lenge ting ikke krysser en gore grense langt der ute for min del :)

steinihavet

05.05.2013 kl.11:01

Ja mest sannsynlig det som var grunnen, "gud" forby at vi ser ekte nakenhet...:P

Lugburz

05.05.2013 kl.12:32

Vero: Hehehe, jeg vet om en musikkvideo på youtube som GARANTERT hadde blitt bannet hvis de hadde orket å se 5 minutter ut i den xD.

Lugburz

05.05.2013 kl.12:33

steinihavet: *grøsse* jaaa! :p

Vero

05.05.2013 kl.12:38

Jeg har sett mye sykt på youtube som ikke ble fjernet pga ingen tittet igjennom. Handlet om partering av kroppsdeler og værre i detaljer :/

Lugburz

05.05.2013 kl.12:44

Vero: Denne videon var temmelig brutal, men på et tidspunkt så har vi en overvektig mann ute i skogen som skyller ned en pakke piller med en flaske whisky, fråden spruter ut av kjeften hans, og han raser ut i skogen med hagle og kniv. Der støter han på et lykkelig nygift par... Oh boy. Mannen blir drept, damen derimot blir voldtatt, partert, og deretter drept, og man ser denne flotte mannspersonen onanere ned i den sprettede buken hennes, samtidig som han skjærer av henne puppen.... Helt usensurert, og selv er jo selvfølgelig bare en veldig realistisk dukke, men han runker, og kommer, helt åpenlyst, og man blir sittende igjen med en fæl smak i munnen etter å ha sett noe slikt :p. Kanskje jeg må dedikere et blogginnlegg til videoen xD. (hvis jeg bare kunne huske hva bandet/sangen het)

Vero

06.05.2013 kl.17:17

Minnet om noe liknende jeg så, men er ganske mange år siden så aner ikke hva det jeg så heter heller. Kan være den samme hvis den er 'gammel'. Kan være fjernet for alt jeg vet, har liksom ikke sett etter den og prøvd å glemme at sånt eksisterte xD

Skriv en ny kommentar

Lugburz

Lugburz

28, Lyngdal

En person fra sørlandet som er delt mellom sine to lidenskaper, rå primitiv natur, og sitt høyteknologiske fort hjemme. Heldigvis har man tidsfordriv som kombinerer det beste fra begge verdener, slik som geocaching og fotografering!

Kategorier

Arkiv

hits