Lugburz lager is etter hukommelsen! (kindersjokolade-is!)

 

 

Beklager å måtte skuffe dere, men dette fikk jeg faktisk til! Ikke 100% som planlagt, men det var planlagt at dette ikke kom til å gå som planlagt, og dermed kan du egentlig ignorere første delen av denne setningen, og gå ut i fra at det gikk 100% som planlagt allikevel.

En liten vise for å komme i stemning

 

Etter en kjapp avstemnig på tryneboka om jeg skulle lage kinder-is eller redbull-is (eller som noen modige sjeler foreslo, kinderredbull-is, en kombinasjon av de to mest awesome tingene i universet!), så falt valget på kinder-is.

I fremtiden så lover jeg å gå mer vitenskaplig til verks, og notere blandingsforholdene av ingrediensene, og sammenligne med smak og konstistens til isen, men for å være helt ærlig så har jeg ikke tålmodighet til det, så jeg bare klasjer sammen noe, og ser hva som skjer.

Ja... Jeg bruker en gasslampe som lyskilde på kjøkkenet. Ødelagt lampe, apati og eksamensstress er dårlig kombinasjon

 

Fremgangsmåte:

 Jeg pisket sammen 5 eggeplommer (ikke eggehviten... dette er sikkert logisk for dere som mangler Y-kromoson, men for oss andre så må man faktisk spesifisere dette), sammen med 100gram sukker. Pisk pisk pisk, sånn!

Pisk de eggene som en... oh no I didn't!

 

Så blandet jeg 3dl fløte og 1,5dl helmelk i en gryte, varmer dette opp til rett før det koker, samtidig som jeg har delt en vaniljestang i to, og skrapt vaniljefrøene inn i melkeblandingen. (kastet vaniljestangen nedi melken/fløten også, denne plukkes ut når oppvarming ferdig). Siden dette er kinder-is så smeltet jeg 1 remse med kinder-maxi sjokolade inn i denne blandingen! Deretter blandes melke/fløte-blandingen sammen med  de piskete eggeplommetingene, blande dem kjempegodt, litt meeeeeer... SÅNN! Etter blandet, så bør blandingen kjøles ned til romtemperatur, gjerne ved bruk av kaldt vann. (til dere uten Y-kromoson, så er dette sikkert logisk, men for alle dere andre, så må jeg bare minne dere på at det kalde vannet skal ikke INN i blandingen. Man kjøler ned is-materien ved å lage et vannbad av kaldt vann, og deretter legge bollen med ting du nettopp har laget nede i vannbadet).

Når du har kjølt ned den kommende isen din bittelitt (dette er hovedsaklig for å være litt snill mot fryseren din), så kan du legge bollen i frysen, og la den godgjøre seg. Her er det megaviktig at du rører OFTE. Det vil sannsynligvis ta mellom 5 og 8 timer før isen er ferdig, og det bør røres minst 1 gang i timen for at du ikke skal få dannet iskrystaller. Rør gjerne oftere det øyeblikket isen begyner å tykne. Så kommer kronen på verket. Ta FEM kinder-maxi sjokolader, hakk dem opp i små biter, og tilsett isen det øyeblikket den begynner å tykne. Da får du deilige kindersjokolade som sprer seg jevnt utover

Her skulle det vært fem... Men en forsvant... helt plutselig...

Noooomz!

Isen ble megagod!  Den smakte som en blanding av is, kinder og engleorgasme! Men en ting dere alle må være obs på er at isen smelter sinnsykt mye fortere en "kjøpe-is". Dvs, isen min er helt perfekt, grunnet en liten byttehandel med mørkere makter, men dere andre bør spise isen fort, og la den stå i frysen mellom serveringer!

Jeg tror denne oppskriften er en av de beste jeg har prøvd meg frem til. Jeg har aldri prøvd med så lite sukker før, samtidig så har jeg heller aldri har så stor fløteandel. Som sagt, en gang i fremtiden skal jeg gå mer systematisk til verks, og pønske meg frem til den ULTIMATE isoppskriften. Neste is ut blir redbull-is!

 

En liste over mine andre is-kreasjoner:

Kandisert ingefær-is

Mørk sjokolade-is med jordbærbiter

Vaniljeis med biter av hasselnøtter og melkesjololadebiter

Mørk sjokolade-is med appelsin

Lime-is med biter av hvit sjokolade

Kanel-is med eplebiter

Mørk sjokolade-is med chili (nam!)

Asparges-is... ikke prøv denne... for Guds skyld!

 

-Lugburz

 


 

 

5 kommentarer

Vero

05.05.2013 kl.00:10

Oh sweet lord odin.. Skal prøves en dag! Jeg er så sjalu akkurat nå da jeg er kjesken, og jeg trenger is og sjokolade. Hvorfor i all verden har du ikke bilde av isen og resultatet? :p Bildet av kinder-mai fikk meg til å sikle. Food porn.

Lugburz

05.05.2013 kl.00:20

Vero: Den ene grunnen var at mobilkamera er så dårlig at jeg fikk ikke tatt noe bra bilde i grålysningen, for det andre så åt jeg opp isen litt for fort :p.

Vero

05.05.2013 kl.12:29

aww, haha. Du burde ha din egen isbil og kjøre rundt på sørlandet og selge is, spesielt til meg :3

Lugburz

05.05.2013 kl.12:34

Vero: Jeg må bare løse smelteproblemet, så kunne jeg jo begynt å selge ;), hehehe.

Vero

05.05.2013 kl.12:39

nice! Vinner jeg i lotto, så skal jeg ansette deg med en egen isbil!

Skriv en ny kommentar

Lugburz

Lugburz

28, Lyngdal

En person fra sørlandet som er delt mellom sine to lidenskaper, rå primitiv natur, og sitt høyteknologiske fort hjemme. Heldigvis har man tidsfordriv som kombinerer det beste fra begge verdener, slik som geocaching og fotografering!

Kategorier

Arkiv

hits