Ulver lusker i myren, og ugler herjer i mosen

Har du noensinne følt at noe er på ferde? Noe stemmer ikke helt? Ugang i luften? Noe i ryggraden din prøver å fortelle deg at noe er galt? Er det rett og slett ugler i mosen?

 Da spør jeg deg, hvem er disse uglene, og hvordan i helvete klarte de å gjemme seg i denne mosen!


Gudene vet hvordan de havnet der, men disse uglene har alvorlige planer om å fucke opp livet ditt!

 

Men for å løse denne gåten må vi reise litt tilbake i tid. Faktisk så er utrykket hentet fra Danmark, og begynte som "Ulver i mosen"

 

 

Men på et tidspunkt så ble ulven utryddet i Danmark, og det er jo helt tullete å ha et utrykk om ulver i mosen, når man ikke lengre har noen ulv i landet! (men hva i hels rike drev de ulvene på med i mosen til å begynne med!)


Når ulvene titter opp av mosen sin, og stirrer dypt inn i øynene dine, da vet du at bæsjen er i ferd med å treffe vifta!

 

Noen synes da tydeligvis at det eneste dyret som var egnet til å ta ulvens plass i dette utrykket, var ugla. Jeg vet ikke hvordan dette skjedde, men antar at hele saken gikk gjennom en langdryd demokratisk prosess, og både "bever i mosen", "panda i mosen" og "moskus i mosen" ble forkastet en etter en.

 

Omtrent nå våkner Norge, som på dette tidspunktet var den litt mindre begavede lillebroen til Danmark, og oppdager dette nye hippe uttrykket til Danmark. "Oi, store tøffe Danmark synes Ugler i mosen er skummelt, da må vi mene det samme". Dermed det norske ugler i mosen skapt. Et utrykk som utrykker fare, at noe er galt, eller noe mystisk er på gang.

  

 

 

 Nå vet vi hvor ugla kommer fra. Men mose??? Hvorfor mose? Hvorfor ikke i et tre? Under ei rot?  Bak en bakketopp?


Brått endte vi opp med flere spørsmål en de vi begynte med

 

Et vesentlig poeng som vi nordmenn ikke fikk med oss, fordi vi var opptatt med å... spise melkesjokolade, sild og danse hallingdans... er at mose betyr myr på dansk! *peke opp på tittelen til innlegget*. Noe som gjør det uendelig mye mer skummelt! For ting som lusker i myra er aldri en bra ting!!!

 

God dammit mose!

 

Så neste gang det er ugler i mosen, og du humrer lystig over tanken på dette, så husk at egentlig så var dette snerrende, store, gråsvarte ulver, med lysende gule øyner, som lusket rundt i en mørk tåkelagt myr. Hvor den stille ventet på det perfekte øyeblikket for å sette sin plan til verks. Sannsynligvis vil den ikke bite deg ihjel, den er mer grusom som så. De blodige tennene dens er ikke et fysisk våpen, det er et psykisk våpen, som den bruker for å skremme vettet av deg. Når du ligger på bakken, paralysert av skrekk, så drar den deg tilbake til myren, sakte men sikkert, og drukner deg der!

 

 

  Så, hva synes du høres skumlest ut? Ulver i myra, eller Ugler i mosen?

 

-Lugburz

 

5 kommentarer

V

30.10.2013 kl.16:46

Ah, nå begynner ting og gi mening... For meg har det alltid vært potetmosen de uglene har gjemt seg i, men skog-mosen høres bedre ut. *panneklask*

Lugburz

31.10.2013 kl.00:05

V: hahahaha xD. Potetmosvarianten har jeg ikke tenkt på, men det er vanskelig å la være nå :p

V

31.10.2013 kl.11:04

Haha, er noe med det XD

Vero

01.11.2013 kl.02:17

Ulger i mosen er definitivt det mest skremmende og onde som er på ferde.. ååårh! De er så ekle og plagsomme når de er i mosen.. gjemme seg i..posen.

Valkyrja

08.11.2013 kl.09:00

Haha!

Skriv en ny kommentar

Lugburz

Lugburz

28, Lyngdal

En person fra sørlandet som er delt mellom sine to lidenskaper, rå primitiv natur, og sitt høyteknologiske fort hjemme. Heldigvis har man tidsfordriv som kombinerer det beste fra begge verdener, slik som geocaching og fotografering!

Kategorier

Arkiv

hits