Ut på tur... Sur!

Før noen lurer på hvorfor jeg er sur, jeg er ikke sur... Det var en liten hvit løgn for å lage en morsom tittel.

I går klarte jeg endelig å få noen timer fri fra jobb, og klokken ni på kvelden pakket jeg kamerabaggen, fant frem stativet, løp ned på kiwi for å kjøpe en sjokolade, og forsvant ut i mørket med nesa vendt på fjellene. Jeg har knapt nok vært på tur siden desember, før denne satans idiotiske vinteren traff sørlandet som en gigantisk uungåelig skip... Så kom finværet, akkurat samtidig som de større prosjektene på jobb ble igangsatt. FML!

Uansett, så vandret jeg taktfast opp mot fjellene, jeg har bestemt meg for å nok en gang besøke månen (toppen av et fjell, ikke "månen". Jeg prøver å kjappe meg, for det er allerede bekmørkt, og jeg er redd for at månen (den oppe i himmelen, ikke månefjellet) skal forsvinne bak skyene. Mangelen på tid skal vise seg å bli min bane. Halvveis opp den første bakken så oppdager jeg at det lille jeg hadde opparbeidet av kondis før jul nå ikke var å finne, ja, alt kondis hadde faktisk forduftet. Jeg presser på, og i tillegg til åndenød så begynner beina å svikte litt. Hjelper ikke at kamera, objektiv, og det satans dumme svære stativet faktisk veier litt. For å håne meg ytterligere bestemmer månen seg for å skinne kraftig lys MIDT i øye mitt, altså mitt i *peke*, og det er helt hinsides plagsomt. Jeg hater deg... månefaen månedumming...

Jeg beveger meg inn der hvor stien begynner å gro igjen, i tillegg til at festet ble dårligere, og bakken brattere. Jeg har vondt over alt, lungene holder på å implodere, og jeg ser små lilla UFOer sveve foran øynene mine. Jeg hilser på Jesus, Bigfoot og Elvis som kjører av sted på en alt for liten snøscooter oppover grusbakken, og jeg angrer veldig på at jeg forlot min gode varme trygge stue. Jeg begynner å nå toppen, men det eneste jeg håper er at jeg kan møte en mannevond elg som kan gjøre ende på all smerten... Hvis den ikke ønsker å gjøre ende på meg, så er det også en mulig å slå den ihjel med bare nevene, rive den i fillebiter, og kvæle meg selv med en stk utlagt elgtarm.

Når jeg til slutt toppen, og entrer den tetteste delen av skogen. Sakte men sikkert begynner de vonde tankene å forsvinne. Måneskinnet blokkeres av de giganormiske trærne, og lommelyka går selvfølgelig tom for strøm. SELVFØLGELIG! Etter å ha navigert meg noen hundre meter inn i skogen ved hjelp av blitzlys fra kameraet finner jeg stien, og fomler meg rundt i bekmørket. Jeg konsentrerer meg veldig hardt om å ikke tenke på den gangen jeg snudde meg lynkjapt i mørket ute i skogen, og så et glimt av en kjempestor smilende menneskemunn rett bak meg som forsvant på et millisekund... Helvete Oops, jeg tenkte på smilemunnen, nå må jeg tenke på Care Bears, Pokemon og My Little Pony for å nøytralisere!

Jeg ser en lysning, og ankommer månetoppen. Månen skinner meg nok en gang midt i trynet, men jeg bryr meg ikke lengre. Jeg setter meg ned på en stein, og momser i meg en sjokolade mens jeg nyter utsikten. Det begynner selvfølgelig å blåse, type lett orkan. Yaaaay. Jeg setter opp stativet, får på kameraet, og knipser noen bilder. kamera og stativ holder på å blåse bort, så jeg må tviholde det for å holde det sånn omtrentlig stabilt under lukkertiden som nærmet seg et minutt der i mørket. Klokken var nå 23:30, og jeg skal på jobb tidlig i morgen. Det betyr at det er på tide å vende snuta hjemover. Nå virker lommelykten, takkskaldufaenmegha!

Nesten tur, forhåpentligvis litt mindre preget av smerte og selvdestruktive tendenser.

-Lugburz


Lyngdal, sørlandets småderpy, men søte metropol

#Tur #foto #Lyngdal #natt

Én kommentar

Pyrodam

17.04.2014 kl.20:04

Likte bilden av himmelen! Jeg innbiller meg at det var en fin tur uansett.

Lugburz

18.04.2014 kl.14:07

Pyrodam: 30 sekunders lukkertid og kraftig vind er perfekt for fine bilder av himmelen :).

Skriv en ny kommentar

hits