Spontangeocaching, Hauge i Dalane!

Det var en normal arbeidstorsdag, og ikke lenge før arbeidsdagen var over. Telefonen ringer, og MBcoupe var plutselig på andre siden av røret. "Hei, vi må ta oss en lengre geocachingtur snart!". Jeg var enig, og plutselig var førstkommende påskemandag spikret. Troppene var kjapt samlet, MBcoupe, Kjeggen, Frostylva, Geobird og jeg var klar for tur!

Målet var Hauge i Dalane, stedet med det utrolig merkelige navnet som jeg alltid har trodd var Haugidalan. Først skal vi til Jøssingfjord, finne geocachene, deretter farer vi videre mot Løtoft hvor er vi skal følge en tursti, og overnatte under åpen himmel før vi reiser videre dagen derpå. Bortsett fra dette så besto planleggingen av å laste ned GPS-koordinater.

Først en to-timers kjøretur. MBcoupe og Kjeggen kjører først da de har et sofistikert navigasjonssystem i bilen, og jeg har bare en retningssans på linje med en full giraff på enhjulssykkel. Turen starter med en nestenkollisjon med tre rådyr et par kimometer fra begynt reise. Går heldigvis bra. Deretter møter vi plutselig på en trailer i en bitteliten enveiskjørt svingete vei med fjellside og grøft på 0,5 meter på høyresiden, og høy sementmur på venstresiden. MBcoupe kjørte heldigvis forsvarlig og klarte å ungå kollisjon ved bråbremsing. Jeg bråbremser for å ikke kjøre inn i MBcoupe, og klarer det hårfint. Deretter klarer vi med hjerte i halsen å klemme oss forbi traileren. Jeg får en liten fartstripe på venstre bakside, men det er fordelen med en gammel bil, jeg gir faen i noen riper. Deretter kjører vi opp noen fjell etter Flekkefjord, og det kommer en tulling ned det svingete fjellet i full fart og feil kjørefelt. MBcoupe bråbremser, og kaster seg halveis i grøfta, kollisjon nr 4 var unnverget! Transportsituasjonen begynte å bli nesten latterlig, men heldigvis gikk resten av turen mot første checkpoint smertefritt.

Helleren ved Jøssingfjord:

Første geocache ble funnet nesten øyeblikkelig. Hurra! Vi begynner kjapt å utforske dette fasinerende området.

I tillegg til den fysiske geocachen er det også to "Earthcaches" her, disse er litt spesielle. For å få et godkjent funn må man faktisk lese seg opp på denne helleren, steintypene, dens opprinnelse, og man må kunne svare på et gitt antall spørsmål på www.geocaching.com . Plankekjøring! (heeeelt til vi møtte på spørsmål som ikke var dekket av turistplansjene rundt på området, vi er fucked!). Uansett, vi fikk tatt noen bilder hvor vi smiler pent til kamera, og håper vi kan sjarmere earthcache-eierene nok til å la oss registrere funn uansett :). (jeg kom hit for å logge geocacher og drikke øl, ikke lære noe!)

 

 

Neste cache befant seg ekkelt mange høyekurver øst for oss. Vi følger et merkelig jernbanespor som plutselig går over til "klatre opp jernbanesporene" opp fjellet, og ankommer noe som ligner et kraftverk? Etter at det svartnet fire ganger, og jeg føler for å spy bittelitt så finner vi nok en geocache! Yes, all smerten var ikke forgjeves! Nå er det bare turen ned som venter... førstemann til å falle i avgrunnen! Mot alle odds kommer vi oss faktisk helskinnet ned, og fortsetter reisen videre mot Løtoft.

 

  

Løtoft:

Etter bilene var trygt parkert kunne reisepilsen sprettes, og sekkepakking begynne. Dette aspektet av duren var ikke veldig godt planlagt, men det er utrolig hva litt kløkt (og improvisering) kan utrette.

 

Vi møter på våres første utfordring!


Skulle bare ønske at jernstang-løypen var lengre, for det var dritgøy! 

Vår første geocache ble funnet her, og vi vandrer bort fra vann og jernstenger, og inn i skogens kongerike!

 

 

Ettersom min kondis er sammenlignbar med en lam hvalross med kols, så måtte vi ha en pause etter noen av bakkene. Vi finner også utav at vi har vært alt for effektive, og snart er halvveis på turen! Vi begynner å planlegge hvor man skal slå leir. Flaut å ta hele runden rundt, og ende opp med å slå leir på parkeringsplassen. Første steg av planen er å hale ut tiden ved å være useriøse. 

Så er jeg litt seriøs for å kompensere.

 

 

Deretter vandrer vi videre for å finne det perfekte stedet å slå leir! Dette viser seg å være vanskelige en planlagt. Det blåser noe helt sinnsykt ute, og vi trenger litt ly for vinden. I tillegg er vi alt for nære parkeringsplassen, så vi skjærer vinkelrett ut av løypa for å gjøre turen vanskeligere for oss selv. Landskapet er relativt flatt, goldt og øde, ingne ly for vinden, og de få plassene så var egnet for overnatting var enten søkkvåte eller dekket av aske etter vår-sviing. 

Til slutt fant jeg, den selvutnevnte speideren, et greit sted. Provisorisk vegg ble bygget for å beskytte mot sidevind. Vi fant trestoff som kan brukes til å lage bål, og flere steder som egnet seg til soving. Vi er nå ca skrubbsultne, og en engangsgrill skal startes for å sette igang burgergrilling... engangsgrill virker ikke, vi er fucked!

God tørr kvalitetsved

Frostylva bryr seg ikke, hun har en Hansa Fatøl. 

MBcoupe viser velvillig frem det lille fortet sitt. Bygget med intrikat presisjon for å kunne overleve både bjørn, orkan og orkaner fylt med bjørn. Dette er virkelig verdens niende underverk! Vi drikker så mye øl som mulig iløpet av kvelden og natten, for ingen av oss er gira på å drasse videre på 30 halvlitere med øl, og sovner lettere henslengt i soveposer på våres liggeunderlag. MBcoupe brumler i fortet sitt, vi andre valgte åpen himmel 

Vi våkner alle sammen akkurat passe sent på dagen, og man tar runden for å sjekke om alle har overlevd. Ble litt bekymret da jeg til slutt måtte poke Geobird i øyet før han reagerte, men vi var altså fulltallige. Forvirringen var også komplett ettersom Geobird våknet opp 20 meter fra der han la seg. Vi fant forklaringen, men det er verdig et eget blogginnlegg.

 

Vi pakket sammen leiren, og vendte nesa hjemover. Hva slags farer vi må trosse på vei mot bilen vet vi ikke. Vi er utenfor stien, vi vet bare himmelretningen. Vi kan bare håpe på det beste.Etter 10 minutter, en nedoverbakke, og en bekk så var vi fremme med bilen, og vi kjørte deretter hjem. Yay! Nok en perfekt tur!

 

- Lugburz

 

#geocaching #norge #haugeidalane #norway #påske

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits