Nordic Games! (Mitt bidrag for å sende GEHC Lindesnes til seier)

 

 

Jeg fikk lov til å skrive et stykke i internavisa på jobb angående min innsats i GE Healthcares internkonkurranse "Nordic Games". Jeg skulle ønske større del av innlegget var fri fantasi, men det er det dessverre ikke. Takk til Lise for en fantastisk illustrasjonstegning :D.


 

Ingen liker å tape, og selv om jeg vanligvis ikke besitter det sterkeste konkurranseinstinktet, så var det noe som fanget min interesse ved dette opplegget, kalt «Nordic Games». Ikke bare var det en sjanse for GE Healthcare Lindesnes Fabrikker til å hevde seg over alle de andre norske GE-avdelingene, vi kunne også knuse våre naboer, svenskene og danskene.

Jeg ser at man kan sanke poeng ved å blant annet mosjonere, spise frukt, holde seg unna godteri, sove godt, se mindre på TV og drikke mer vann. Fylt av kampånd sverger jeg en ed, jeg skal bidra til å vinne Nordic Games, og jeg skal starte et nytt og bedre liv i samme slengen! En skjebnesvanger uke fylt med glede, smerte, tårer, prøvelser, mot og håp venter meg.

Mandag:

Man kan ikke starte et nytt og bedre liv på en mandag, dette vet alle. Dessuten er det jo seks andre dager å sanke poeng på. Spiste godteri og spilte Playstation.

Tirsdag:

Våknet opp etter alt for lite søvn, men full av positiv energi. Jeg dyttet i meg en banan, som var min første «frokost» på årevis. Etter arbeidstid begynner kampen for å redusere skjermtiden, jeg tapte så det suste og lå lettere henslengt i sofaen og så på youtube-videoer i to timer for å lære meg strupesang ( i tilfelle jeg skulle fått bruk for et slikt talent i nær fremtid).

Onsdag:

Våknet i sofaen klokken fire på morgenen, og det eneste som føltes verre enn min såre rygg var stoltheten min etter det begredelige bidraget i går. Jeg innser at jeg glemte å drikke vann hele dagen, fikk ikke dyttet i meg mer frukt, og sovnet før jeg rakk å komme meg i fysisk aktivitet. Jobbet også overtid i dag. Drakk to liter vann og dyttet i meg fem bananer på kvelden, og kollapset litt i sengen.

Torsdag:

Man måtte visstnok spise 5 forskjellige frukter om dagen? Det er ikke så lett å vinne denne konkurransen når noen tydeligvis finner på regler fortløpende? Jeg bestemmer meg for å dra frem sykkelen og prøve å trene litt. Den har stått siden høsten, og det merket jeg. Skoene var som bly, lungene hadde en kapasitet på linje med en kolibri, og knærne bråkte som en tørketrommel som ramler ned en trapp. Jeg setter på inspirerende musikk, finner en passende bakke, og tråkker av sted. Grepet av noe som bare kan sammenlignes med ren galskap, så ble det spurtet opp hele bakken. På toppen sjanglet jeg rundt som en full giraff på enhjulsykkel, og planter til slutt trynet mitt i grøfte­kanten hvor jeg egentlig bare vil spy og dø. På veien hjem filosoferer jeg over livet, og lurer på hvorfor jeg vil meg selv så vondt.

Fredag:

Man må være andpusten i over 20 minutter for å få poeng? Hadde det vært en normal tur i går så hadde jeg kanskje klart å holde på 20 minutter, men når man var i modus for idiotspurt så ble ikke turen lengre en 10 minutter med intens svette, blod, tårer og smerte. For første gang i mitt liv tar jeg heisen opp til leiligheten. Jeg får jo ikke noe Nordic Games-poeng for å ta trappene uansett, så hva er vitsen? Glemte tiden, og spilte Playstation fra 16:00 til 09:00? Dette går ikke så bra som jeg håpte.

Lørdag:

En katastrofal dag for sluttspurten av Nordic Games-uka. Jeg kjemper mot trangen til å legge meg til å sove, dytter i meg to liter vann for å bli ferdig med det, handler noe frukt og dytter i meg fem stykker av disse. Innser at jeg er alt for trøtt og full i magen til å gjøre noe som helst annet enn å spille mer Playstation. Sovnet plutselig.

Søndag:

Våkner opp i sengen klokken 10:00. Noe som er veldig merkelig ettersom jeg sloknet på sofaen.  Utfra spor på sosiale medier ser jeg utav det at jeg må ha sovnet ca. 15:00 dagen før. Det betyr at jeg skaffet meg ni timers søvn på lørdagen, og ti timers søvn for søndagen, noe som fører til Nordic Games-poeng! Jeg får øye på sjokoladen jeg kjøpte i Danmark forrige uke? Jeg skal ikke ha sjokolade, jeg trenger poengene! Det svartner for meg, og jeg kommer til meg selv igjen en time senere, omringet av istykkerrevet sjokoladepapir og vondt i magen. Legger meg skamfull til å sove. Innser at jeg har glemt å drikke vann igjen, så står opp, presser i meg to liter vann, og legger meg til å sove igjen. Får ikke sove på grunn av for mye vann og sjokolade i magen. 
Nordic Games er nå avsluttet, og vi tapte? Jeg er veldig skuffet over at de 23 poengene jeg bidro med ikke sørget for at vi endte opp på toppen av seierspallen. Men det viktigste er å prøve, så nå skal jeg belønne meg selv med en kindersjokolade. Dessuten, hvordan kan vi vinne når man konkurrerer mot et land som regner hveteøl som en sunn frokost og en del av «fem om dagen»?

-          -Jan Tore

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits