Ingress, for jeg har tydeligvis ikke nok hobbier!

Da var bloggtørken over. Jeg er fristet til å unskylde meg med at jeg ikke har opplevd noe som er verdt å skrive om, men det hadde vært løgn. De siste månedene har jeg laget film, tatt bilder, eventyr til Irland, lært meg å hekle, geocachet, ommøblert stua, herjet i gummibåt og jevnlig eventyring i fjell, skog og mark. Har jeg rett og slett hatt for mye å gjøre, og ikke hatt tid til blogging? Ja, det er en mulighet, men jeg foretrekker å blogge når ting går til helvete, og ting har egentlig gått ufordragelig bra det siste. Dammit!

Jeg har begynt å spille Ingress! Jeg skal prøve å forklare hva dette går ut på så kort og konsist som mulig.

Ingress er et nedlastbart spill til mobile enheter som bruker enhetens kart og GPS sammen med spillets utforming. Portaler har åpnet seg over hele jorden, og eksotisk materie pøser ut i vår verden. To grupperinger kjemåer mot hverandre for å kontrollere disse portalene, og bruke denne eksotiske materien på hver sin måte. The resistance er en hyggelig gjeng av joviale, vakre, sterke mennesker, som briljerer både i samarbeid, altruisme, og omfavner fargen blå (og har kallenavnet smurfer). The Enlightened (grønne) er en barbarisk gjeng som vi ikke går så i dybden her (men de er fienden).

Godskoene må på,  ta fatt i bilen eller sykkelen, og reis ut i den store verden armert med mobiltelefon for å spore opp disse portalene. Portaler kan hackes, og man kan da få en rekke gjenstander som kan hjelpe deg på din ferd. Resonatorer gjør at du kan konvertere nøytrale portaler over til din faksjon, våpen gjør at du kan knuse fienderesonatorer og mods kan oppgradere og forsterke dine egne portaler. Man kan og oppdrive nøkler til forskjellige portaler som kan brukes for å linke portaler sammen. Det øyeblikket man klarer å linke sammen portaler til en lukket krets, så skaper man et felt (hvor man tydeligvis påvirker tankene til menneskene innenfor feltet? Nice!).

Man går selvfølgelig opp i level når man spiller dette, og kan etterhvert bruke bedre bedre utstyr, gjøre portalene sterkere, og blir egentlig bare bedre på alt. Dette er helt nødvendig, da man tross alt spiller mot andre mennesker (som tydeligvis har syyyykt mye mer fritid en det man selv har), og man trenger all den hjelpen man kan få for å kontrollere portalene i ens nærområde.

Jeg er nå Lv5 i spillet. Jeg er på det nivået at jeg KAN ta ned relativt kraftige portaler, men brenner av store deler av våpenarsenalet mitt i samme slengen.

Slik føler man seg når man eier noen i Ingress

Dessverre blir jeg også EID hvis froskene (The Enlightened, de grønne) snur det grelle hodet sitt i min retning. For et par dager siden kontrollerte jeg ALLE portalene i Lyngdal. Jeg bodde i en blå utopi der alle var lykkelige og levde i perfekt harmoni. Plutselig skjer det noe. Det piper fra mobiltelefonen, og den setter i gang med en infernalsk vibrering som forplanter seg i kropp og sjel. Noe er galt... Noe er alvorlig galt! Det er en skaderapport! Noen angriper portalene mine! Lynkjapt leter jeg frem portalnøklene mine og bruker dem på å helbrede portalene på avstand, men det er for sent. Det var ikke et tap, det var en massakere. 90% av portalene falt, og grønne flekker spredde seg utover Lyngdal som en svulst. Alle feltene, alle linkene, alt borte, og i dets sted reiste det seg et grønt megafelt som breiet seg over store deler av sørlandet. Jeg kunne ikke la dette pågå uhindret...

Etter litt research fant jeg fiendens viktigste portal, og jeg hoppet i bilen. Luften sitret av negativ energi da jeg traverserte fiendelandet, men jeg nådde tilslutt min destinasjon. Det var en halalslakt av olympiske dimensjoner! Jeg fyrte av energibølge etter energibølge mot denne grønne portalen, i begynnelsen så det mørkt ut, men til slutt klarte jeg å bryte meg gjennom portalskjoldene! En etter en kollapset resonatorene, men våpenlageret mitt tømtes lynkjapt, og jeg knasket energipakker som om det var godteri. Til slutt falt portalen, og monsterfeltet kollapset. Portalen ble konvertert og jeg forlot åstedet før noen oppdaget meg. Seier!

En kortvarig seier, for noen få minutter senere ble portalen nok en gang tatt over av The Enlightened, og ikke bare det, de få resterende portalene jeg kontrollerte i Lyngdal ble knust, sannsynligvis for å vise meg hvor skapet skal stå...

"I will find you, and I will destroy all your resonators"

 

Men de klarte aldri å gjennopprette feltet sitt, og jeg kunne se at jeg hadde kostet denne krigsherren dyrebare resursser. Mitt lettere suicidale lone-wolf angrep satte sine spor. Men det hadde sin pris, og jeg sitter nå ribbet igjen. Men jeg vil gjennoppstå, jeg vil reise meg, jeg vil... nå level 6!

 

-Lugburz

 

#ingress #spill #hobby

13 kommentarer

Mentalvirus

27.08.2014 kl.23:09

Åhhh. Episk! :D Visste ikke at det var i Norge

Det smerter meg at mobilen min ligger i koma og er inne hos dingsedoktoren for andre gang. Fraværet av slike Appser og cyberinfo gjør verden merkelig lite dimensjonert til tider.

Nemi Rebella

27.08.2014 kl.23:28

Fy faan, det hørtes jo drittspennende ut! Men faan da, tviler på at det er så mange portaler og dingser på denne sandblåste øya... Buhuuuuu :C

Eller må jeg bare si at det er jo fint og vite at du har det som plommen i froskeegget når det ikke er noe rabalder på bloggen din :D

Lithanna

28.08.2014 kl.01:11

HAhahhahahaahahhahahahahahaha- RESISTANCE!

Og det er episk bra beskrivelse dette og det lyser lang vei at du er hekta!

Hoppe i bilen og rive ankerfeltet er musikk i mine ører :D

Gled deg til du blir lv 8 du. DA blir det fest! Kom til Bergen og vi levler deg i en fei! :D

Gu som jeg lo av denne beskrivelsen. Mer slike :D

OG Nemi: JODA det er en shitloads med portaler på den øya..;) ;)

Its evrywhere!

Anders Vaage

28.08.2014 kl.01:16

@Lugburz: Genial beskrivelse av spillet :) mvh. Gestir :)

@Nemi Rebella: Det er bare å joine Resistance aka Det Gode Selskap! Og det er flere hundre portaler på den "sandblåste" øyen din, så du ville nok fått nok å gjøre :)

Lugburz

28.08.2014 kl.08:03

Mentalvirus: Ååååå! Når du får telefon tilbake så må du tagge sammen med meg og Lise i Oslo, så skal vi knuse portaler sammen :D. Ingress er kjempegøy å spille alene, men sammen med andre får man en utrolig morsom samarbeidssynergi :).

Lugburz

28.08.2014 kl.08:09

Nemi Rebella: Som Merethe og Anders skriver her, så er det tydeligvis en drøss av portaler hos deg :D. Last ned appen, og dra på eventyr så fort som mulig! Nå vet jeg ikke om du fremdeles er lenket til sykesenga (håper jo ikke det), men hvis du er heldig kanskje du ligger innenfor rekkevidde av noen portaler, og da er jo dagen reddet :p.

Nemi Rebella

28.08.2014 kl.10:14

*Downloaded*

Jeg er på sykehus, men jeg er jo faan ikke sjuk, ha ha! Så jeg kan rømme noen timer innimellom, uten at noen trenger og vite det :3

Så det var en portal 280 meter utforbi her :O Men jeg har jo ikke peiling på hvordan det funker, så jeg dauer sikkert, mohæhæhæhæ xD

Nemi Rebella

28.08.2014 kl.11:04

Huzzaaaaah! Jeg fant den! Aner ikke helt hva jeg gjorde, men nå står det at jeg eier fontena utenfor Negrin shus, mohahahahha xD Jeg trøkkte villt på alle de jævla 5-kantene eller hva det var forno, og vips... Er det noe annet man skal gjøre? Hva om det kommer noen støgge frosker og tar den fra meg? o_O Vet ikke en gang hvilket våpen jeg brukte jeg, lol :P

Lugburz

28.08.2014 kl.12:01

Nemi Rebella: Lol :D. Hvis det var en hvit portal, så var den nøytral, og da kan du kapre den ved å klikke på portalen, og velge "deploy", så setter du ut slike resonatorer som gjør at du eier den (hvis du var førstemann til å plassere dem). Hvis portalen er grønn så kan du holde fingeren på kartet, så får du opp en liten meny, der velger du "FIRE XMP" for å fyre av diverse våpen. Da ser du en liten eksplosjon rundt deg, og alle fienderesonatorer som blir truffet av den mister liv ;D. Hva er kallenavnet ditt i spillet? Jeg kan prøve å spionere på deg nå :).

Lugburz

28.08.2014 kl.12:07

Lithanna: Glad innlegget falt i smak :D. Jeg må forresten spesifisere at eneste grunnen til at jeg hoppet i bilen istedet for sykkelen er at det ankerfeltet krevde en del reising langs en smal Europavei, dvs dårlig egnet for sykling :p. Hvis det er mulig så bruker jeg ALLTID sykkel innenfor bygrensen :).

Kommer nok flere historier etterhvert ^^.

Lugburz

28.08.2014 kl.12:07

Anders Vaage: Takk :D

Lithanna

28.08.2014 kl.12:13

Haha episk!

Ja det er bra du passer på. Portalene SKAL være blå ;)

Nemi Rebella

28.08.2014 kl.13:02

Lurer på om det bare var en slags test/innføring? Ihvertfall var den hvit og jeg kapra alle plassene i den, og etterpå visste jeg ikke en dritt hva jeg skulle gjøre, hæhæ xP

Kallenavn: Rebellaz

Uansett... Jeg suger på og lære meg slike ting, og ta meg tid til det så jeg tror ikke du må forvente noen store revolusjoner her nede xD

Kan man søke opp andre spillere? Hvordan?

Du skal se det blir så du angrer på og ha vist meg dette, mohæhæhæ xD

Lugburz

28.08.2014 kl.13:28

Nemi Rebella: Du må bare knote rundt med spillet, så lærer man det etterhvert :). Spiller ikke noe rolle hvis man får sløst vekk noen items på tullball, man kan ikke gjøre noen permanente skader på spill-profilen sin xP. Men det kan ha vært noe testgreier. De tutorialene inne på training er greie for å lære seg noe av det grunnleggende :)

Skriv en ny kommentar

hits